🥗 Food Blog

🏠 Domů

📜 Zpět na seznam receptů

Polévka z řapíkatého celeru

Hlavní obrázek receptu

Kategorie: Soups

Obtížnost: Easy

Čas přípravy: 30 min

🛒 Ingredience:

250g řapíkatý celer 150g mrkev  1ks větší cibule 1l zeleninový vývar 30g máslo 1cm kus zázvoru kelímek smetany  muškátový oříšek čerstvě namletý černý pepř sůl čerstvá petrželová nať

👨‍🍳 Postup:

Na másle mírně osmahněte nadrobno nasekanou cibuli. Přidejte omytý řapíkatý celer nakrájený na 1–1,5 cm velké kousky a po cca 2–3 minutách přisypte na kolečka nakrájenou mrkev. Po krátkém zarestování zalijte zeleninovým vývarem, přídejte zázvor nakrájený na tenké plátky, osolte a vařte do změknutí. Následně vyndejte 1/3 uvařené mrkve a celeru děrovanou lžící ven a nechte stranou. Zbytek rozmixujte tyčovým mixérem, dochuťte pepřem, muškátovým oříškem, zalejte smetanou a podle potřeby dosolte. Dejte zpět do hrnce vařenou mrkev s celerem a nechte společně prohřát. Ozdobte čerstvou nasekanou petrželovou natí.

🔙 Zpět na Soups