Sekaná
Kategorie: Pork
Obtížnost: Easy
Čas přípravy: 90 min
🛒 Ingredience:
500g mleté hovězí(chuck roll) 500g mleté vepřové(plec) 1k svelká cibule(nebo sušená baj oko) 3 stroužky česnek(nebo sušený baj oko) 2dl mléko 2ks rohlík nebo houska 2ks vejce majoránka,petržel,libeček,tymian strouhanka(baj oko nebo bez) sůl(kdyby někdo chtěl,tak 22g praganda) pepř vepřová bránice
👨🍳 Postup:
Starší housky nebo rohlíky namočíme do mléka, cibuli nakrájíme na velmi jemno a lehce osmažíme na co nejmenším množství tuku. Troubu si předehřejeme na 200 °C. Do mísy dáme oba druhy masa. Je na vás, jestli si ho sami umelete, nebo koupíte rovnou mleté. Přidáme majoránku,tymián, petržel,pepř,sůl,vejce, prolisovaný česnek a osmaženou cibulku. Namočené pečivo lehce vyždímáme a také přidáme do mísy. Vše smícháme a podle potřeby přisypáváme strouhanku, tak aby se směs příliš nelepila na ruce, ale také jí směs nebyla obalená. Do pekáče položíme bránici a položíme na ní směs masika, vytvarujeme a zabalíme. Do pekáče nalijeme lehce vody a dáme do trouby. Pečeme prvních 15min na 200C,pak stahneme na 180C a dalších 30min. No a na závěr 15min na 200C a podléváme. Vyndáme s trouby a s chutí do toho :)))