Wellington
Kategorie: Beef
Obtížnost: Hard
Čas přípravy: 1200 min
🛒 Ingredience:
900g svíčkové 400g protobelo 500g Parmská šunka pytlík šalotky máslo dijon hořčice olej 2x listové těsto vejce potravinářská folie
👨🍳 Postup:
První den: Maso vydatně osolíme opepříme, zabalíme do folie a utěrky, dáme do lednice do druhého dne. Druhý den: Najemno nasekáme portobelo a šalotku. Směs dáme na pánev, přidáme máslo a opékáme až se vypaří voda. Směs rozprostřeme na tác a necháme vychladnout. Vyndáme maso z lednice, rozpálíme pánev na 250C ,nalijeme olej a zprudka osmažíme maso ze všech stran. Maso dáme na tas, potřeme dijon hořčicí a necháme vychladnout. Rozbalíme pot.folii, poklade plátky šunky, rozprostřeme směs portobela, položíme maso a zabalíme. Zabalíme do utěrky a dáme do lednice. Třetí den: Vytáhneme maso, rozprostřeme pot.folii na to listové těsto, položíme maso a zabalíme, dáme do lednice. Rozpálíme troubu na 140C, vytáhneme maso, dáme na pekáč, pomažeme rozšlehaným vajcem, píchneme teploměr, dáme do trouby. Pečeme na vnitřní teplotu 53C.