Dušené hovězí s mrkví
Kategorie: Beef
Obtížnost: Medium
Čas přípravy: 180 min
🛒 Ingredience:
1 kg hovězího 1 lžička košer soli ½ lžičky černého pepře 3 lžíce olivového oleje 2 velké mrkve 3 stonky celeru 1 červené cibule 1 lžička tymiánu 1 bobkový list 1 lžíce mletého česneku ¼ šálku balzamikového octa 1 polévková lžíce rajčatového protlaku ¼ šálku(62ml) univerzální mouky 500ml hovězího vývaru 500ml červeného vína 2 lžíce sójové omáčky 0,5kg yukonských zlatých brambor 500g žampionu 1 polévková lžíce petrželky
👨🍳 Postup:
Horkovzduh 140C. Mrkev a cibuli nakrájíme na vetší kusy. Vychlazené maso nakrájíme na 4x4 kostky a osušíme jestli jsou vlhké ,osolíme opepříme a opečeme po dávkách a odložíme do tepla. Dáme osmahnout mrkev,celer,cibuli 5min. opékáme ,přidáme tymián a bobkový list smažíme 30s. přidáme česnek a dalších 30s. smažíme. Zalijeme balzamikovým octem a za stálého míchání škrábejte dno od hnědého přípečku. Vaříme dokut se tekutina neodpaří asi 1min. Přidáme 1PL protlaku a 30s. vaříme. Zaprášíme moukou ,promícháme a 1min. vaříme. Zalijeme trochou vína a seškrábeme přípeky. Dolijeme trouchu vína ,odpaříme a přilejeme vývar zahřejeme přidáme maso a dolijeme vínem nebo vývarem. Po 1h promícháme, přidáme nakrájené brambory,po další 0,5h přídáme osmažíné očištěné a nakrájené na větší kusy žampiony na másle a necháme ještě 1h. Vyndáme s trouby, necháme odpočinou 15min a podáváme.